Lästips för dig: Böcker om lika rättigheter

Här hittar du tre listor med boktips för dig. Du kan ladda ned listorna och själv välja ut de böcker som du tycker verkar intressanta och relevanta för dig.

Tycker du att det saknas några böcker? Maila mig och tipsa:

carin.hertnas@jamstalldhetsplan.com

Böcker du ska läsa om du vill förstå mer om jämställdhet

Här hittar du en lista med tips på böcker du kan läsa för att förstå mer om jämställdhet och om kvinnors och mäns villkor i arbetslivet och i samhället.

När du förstår mer om jämställdhet så får du en större inre säkerhet vilket gör att du lättare kan motivera andra att arbeta med jämställdhet, och du slipper då känna dig ensam om att driva frågan i din organisation.

Ladda ned listan med tips på böcker för att förstå mer om jämställdhet helt gratis.

Högerklicka och välja ”spara som” för att ladda ner listan:

 

Böcker som hjälper dig att arbeta med jämställdhet

Den här listan med böcker hjälper dig att arbeta med jämställdhet och icke-diskriminering i din organisation, för att förbättra kvinnors och mäns villkor i arbetslivet.

Du får tips på böcker för jämställdhetsarbete, för lönekartläggning, för arbete med sexuella trakasserier. Böcker för jämställd rekrytering och för jämställt ledarskap.

Ladda ned listan med tips på böcker helt gratis.

Högerklicka och välja ”spara som” för att ladda ner listan:

 

Böcker som hjälper dig att arbeta med övriga diskrimineringsgrunder

Här får du en lista med tips på böcker som kan fungera som stöd när du vill arbeta med mångfald/övriga diskrimineringsgrunder och icke-diskriminering i din organisation, för att förbättra dina medarbetares villkor i arbetslivet.

Du får tips på handböcker för mångfald och handledningar för att få in fler diskrimineringsgrunder i planen. Böcker om vidsynt rekrytering och professionellt bemötande.

Ladda ned listan med tips på böcker helt gratis.

Högerklicka och välja ”spara som” för att ladda ner listan: