Jämställdhetsplan exempel

Vad du ska göra om du saknar jämställdhetsplan exempel

Här får du veta vad du ska göra om vill ha jämställdhetsplan exempel. Genom ett bra exempel på en jämställdhetsplan/plan för lika rättigheter och möjligheter så får du koll på hur planen ska se ut och vilka delar den ska innehålla.  Du får idéer till din egen plan vilket gör ditt arbete lättare.

När du använder ett jämställdhetsplan exempel som är bra så slipper du oroa dig för hur din jämställdhetsplan/plan för lika rättigheter och möjligheter ska se ut och du slipper undra om du har missat några delar som måste vara med i planen enligt Diskrimineringslagen.

Klicka här för att få ditt exempel på jämställdhetsplan i ett paket med verktyg för din nya jämställdhetsplan.

Säkert har du liksom jag letat jämställdhetsplan exempel för att få inspiration till att skriva din nya jämställdhetsplan/plan för lika rättigheter och möjligheter. Det kan vara en utmaning att hitta bra jämställdhetsplan exempel som verkligen känns som att de ger något. Och ofta kan innehållet passa andra verksamheter, men inte just er.

Genom den erfarenhet jag som jämställdhetskonsult har fått har jag tagit fram ett exempel på en fullständig jämställdhetsplan/plan för lika rättigheter och möjligheter. Exemplet är till för att ge dig en bild över hur en jämställdhetsplan/plan för lika rättigheter och möjligheter ska se ut.

Nu kan du ta del av det här jämställdhetsplan exempel

Genom att du kan ta del av det här jämställdhetsplan exempel som jag tagit fram så får du koll på hur din färdiga jämställdhetsplan/plan för lika rättigheter och möjligheter ska se ut.

Här får du riktiga exempel på vanliga utmaningar som arbetsgivare har inom jämställdhetsområdet. Det handlar om utmaningar inom områden som kvinnors högre sjukfrånvaro, mäns lägre föräldraledighetsuttag, trakasserier, rekrytering för att jämna ut könsfördelningen och att det är få kvinnor som är chefer.

När du använder dig av det här jämställdhetsplan exempel för att skriva din egen jämställdhetsplan/plan för lika rättigheter och möjligheter så har du ett bra stöd för hur du kan formulera dig för just era utmaningar.

Genom det här jämställdhetsplan exempel får du:

  • en överblick över vilka delar som ska vara med i er nya jämställdhetsplan/plan för lika rättigheter och möjligheter
  • exempel på hur du kan formulera dig inom vanliga utmaningar som rör t.ex. sjukfrånvaro, föräldraledighetsuttag, trakasserier, rekrytering och chefsskap
  • exempel på hur du kan skriva de viktiga delarna om uppföljning av förra jämställdhetsplanen och samverkan
  • idéer för hur planen ska följas upp under året som den gäller och hur den ska göras känd för de anställda
  • en jämställdhetsplan/plan för lika rättigheter och möjligheter som innehåller alla delar som krävs enligt Diskrimineringslagen

På det här sättet så kommer du långt med ditt arbete med din nya jämställdhetsplan/plan för lika rättigheter och möjligheter, och du får en bild över hur er färdiga plan ska se ut.

Det här jämställdhetsplan exempel ingår i ett paket som jag har satt samman. Det är ett paket med stöd för dig i hur du får en ny jämställdhetsplan på bara sju timmar. Paketet innehåller förutom ett exempel på en fullständig jämställdhetsplan/plan för lika rättigheter och möjligheter även en steg-för-steg instruktion för hur du får din nya plan, en guide för vad du kan skriva i planen samt ett komplett mall för planen.

> Klicka här för att se hur du får ditt eget jämställdhetsplan exempel tillsammans med andra verktyg för din nya jämställdhetsplan.