Jämställdhetsplan exempel

Vad du ska göra om du saknar exempel på aktiva åtgärder / jämställdhetsplan

Här får du veta vad du ska göra om vill ha exempel på en plan för aktiva åtgärder (fd jämställdhetsplan).

Genom ett bra exempel på en jämställdhetsplan/plan för aktiva åtgärder så får du koll på hur planen ska se ut och vilka delar den ska innehålla. Du får idéer till din egen plan vilket gör ditt arbete lättare.

När du använder en exempelplan som är bra så slipper du oroa dig för hur din jämställdhetsplan/plan för aktiva åtgärder ska se ut och du slipper undra om du har missat några delar som måste vara med i planen enligt Diskrimineringslagen.

❤️ Få ditt exempel på en plan i ett paket med verktyg för ditt arbete med aktiva åtgärder (fd jämställdhetsplan).

Säkert har du liksom jag letat exempel på jämställdhetsplan för att få inspiration till att skriva din nya jämställdhetsplan/plan för aktiva åtgärder. Det kan vara en utmaning att hitta bra exempel som verkligen känns som att de ger något. Och ofta kan innehållet passa andra verksamheter, men inte just er.

Genom den erfarenhet jag som jämställdhetskonsult har fått har jag tagit fram ett exempel på en fullständig plan för aktiva åtgärder (fd jämställdhetsplan). Exemplet är till för att ge dig en bild över hur en plan för aktiva åtgärder (fd jämställdhetsplan) ska se ut.

Nu kan du ta del av den här exempelplanen

Genom att du kan ta del av det här exempelplanen som jag tagit fram så får du koll på hur din färdiga plan för aktiva åtgärder (fd jämställdhetsplan) ska se ut.

Här får du riktiga exempel på vanliga utmaningar som arbetsgivare har inom området. Det handlar om utmaningar inom områden som kvinnors högre sjukfrånvaro, mäns lägre föräldraledighetsuttag, trakasserier, rekrytering och att det är få kvinnor som är chefer.

När du använder dig av den här exempelplanen för att skriva din egen plan för aktiva åtgärder (fd jämställdhetsplan) så har du ett bra stöd för hur du kan formulera dig för just era utmaningar.

Genom den här exempelplanen får du:

  • en överblick över vilka delar som ska vara med i er nya plan för aktiva åtgärder (fd jämställdhetsplan)
  • exempel på hur du kan formulera dig inom vanliga utmaningar som rör t.ex. sjukfrånvaro, föräldraledighetsuttag, trakasserier, rekrytering och chefskap
  • exempel på hur du kan skriva de viktiga delarna om uppföljning av förra planen och samverkan
  • idéer för hur planen ska följas upp under året som den gäller och hur den ska göras känd för de anställda
  • en plan för aktiva åtgärder som innehåller alla delar som krävs enligt Diskrimineringslagen

På det här sättet så kommer du långt med ditt arbete med din nya plan för aktiva åtgärder (fd jämställdhetsplan) , och du får en bild över hur er färdiga plan ska se ut.

Den här exempelplanen  ingår i ett paket som jag har satt samman. Det är ett paket med stöd för dig i hur du för ditt arbete med aktiva åtgärder får en ny plan på bara sju timmar. Paketet innehåller förutom ett exempel på en fullständig plan aktiva åtgärder även en steg-för-steg instruktion för hur du får din nya plan, en guide för vad du kan skriva i planen samt ett komplett mall för planen.

❤️ Se hur du får ditt eget exempel på en komplett plan för aktiva åtgärder (fd jämställdhetsplan ) tillsammans med andra verktyg för ert arbete med aktiva åtgärder.