”Hur du får en ny jämställdhetsplan på sju timmar”

PREMIUM paketet

Om du har svårt att hitta tid för att sätta dig in i vad som krävs för att göra en jämställdhetsplan och om du är osäker på hur planen ska se ut och hur du ska få den att bli verklighet i din organisation så ska du läsa det här. Det kan vara det viktigaste du läst för er jämställdhetsplan.

Jag ska nämligen berätta för dig hur du kan få din jämställdhetsplan klar med bara sju timmars arbete från din sida.

Om du använder det jag kommer att dela med mig av innebär det att du får veta precis hur du ska göra, och vad du ska tänka på. Du får veta hur planen ska se ut och hur du skriver den. Och du får veta hur du engagerar kollegor och medarbetare i arbetet.

Du slipper vara osäker på hur du ska ta fram jämställdhetsplanen. Du slipper undra vad du ska skriva i jämställdhetsplanen och om den blev bra. Och du slipper oroa dig för att jämställdhetsplanen inte uppfyller lagkraven.

Genom att använda det jag kommer att dela med mig av undviker du att känna dig ensam med frågan om jämställdhetsplanen och osäker på hur du ska få med dig dina medarbetare.

Jag vill redan nu ge lite feedback och säga att jag tycker att texten är mycket givande och kommer att bli en bra utgångspunkt för mitt arbete.

Med vänlig hälsning

Mona Werner – om ”Jämställdhetsplan i tre enkla steg”

Vad du ska göra om du känner dig överväldigad över att skriva en ny jämställdhetsplan

Liksom jag kanske du också har känt dig överväldigad över uppgiften att ta fram en ny jämställdhetsplan. Det är mycket som ska göras så att allt kommer med. Och jämställdhetsplanen ska tas fram på rätt sätt för att uppfylla lagen.

Hur ska du hitta tid att sätta dig in i vad lagen säger och vad som krävs? Och hur ska du hitta tid att göra alla moment som ska göras, för att få planen klar?

Många andra arbetsuppgifter pockar på din uppmärksamhet, och flera av dem är mer akuta än jämställdhetsplanen.

Att hitta tid är en sak, en annan är att ha kunskap och erfarenhet. När jag skulle skriva mina första jämställdhetsplaner så kände jag mig osäker på hur de skulle se ut. Hur vet du vad du ska skriva i planen? Hur vet du hur du formulerar mål och åtgärder som lagen kräver? Hur vet du att den färdiga planen är bra? Att den är lätt att följa upp?

Efterhand som jag arbetade med jämställdhetsplaner så lärde jag mig både hur jag skulle göra dem och hur jag skulle skriva dem. För att underlätta mitt arbete så tog jag fram både checklistor och mallar för att göra jobbet så snabbt och smidigt som möjligt.

Jag tänkte att det här skulle andra kunna dra nytta av. När du vill göra en jämställdhetsplan så skulle du kunna använda samma material som jag. Och du skulle också kunna få del av min erfarenhet av jämställdhetsplaner. Den erfarenheten som gör att jag kan göra ett bra jobb när jag skriver en jämställdhetsplan åt mina kunder.

Tänk dig att du hade mig som kollega. Att jag satt i rummet bredvid ditt och att jag fanns där för att svara på alla dina frågor.

Att jag gav dig mina mallar och checklistor. Att jag gav dig exempel på olika formuleringar i jämställdhetsplanen. Att jag t.o.m. hade en hel plan att visa dig, och en mall för din jämställdhetsplan som du enkelt kunde fylla i.

Och tänk dig när din jämställdhetsplan var klar att du upptäckte att du lagt mindre än en arbetsdag på den.

Det kan bli verklighet för dig genom boken jag skrivit: ”Jämställdhetsplan på sju timmar”. Det är din guide till din nya jämställdhetsplan!

Hej Carin!
Tack för ditt material! Jag ska uppdatera vår förvaltnings jämställdhetsplan under året […]
Tack än en gång. Jag har läst igenom det lite snabbt och en första bedömning är att det kommer att vara till stort stöd för mig, som gör detta för första gången.

Med vänliga hälsningar

Maria Strid, Personalspecialist, Katrineholms Kommun

Det här är bara NÅGRA av sakerna du kommer att upptäcka

I boken ”Jämställdhetsplan på sju timmar”:

 • får du snabbt en överblick över arbetet med jämställdhetsplanen.
 • får du koll på vad en jämställdhetsplan är för något och vad diskrimineringslagen kräver.
 • får du en steg-för-steg instruktion för hur du får din jämställdhetsplan klar på sju timmar.
 • får du verktyg för hur du slipper arbeta ensam med jämställdhetsplanen.
 • får du veta hur du ska skriva jämställdhetsplanen, med exempel på hur du kan formulera dig.
 • får du 8 olika typfall av ojämställda situationer och hur de kan se ut i jämställdhetsplanen.

Checklistor och mallar gör ditt jobb enkelt

Förutom själva guiden så får du mallar och checklistor som gör ditt arbete enklare.

 • Du får en komplett mall för din jämställdhetsplan.
 • Du får ett exempel på en fullständig jämställdhetsplan.
 • Du får en checklista för vilka underlag du ska ha till jämställdhetsplanen.
 • Du får ett arbetshäfte för arbetsmötet då ni tar fram planen.
 • Du får en mall för att förbereda ledning och chefer.
 • Du får en mall för att förbereda arbetsgruppen.

Du kanske undrar om det här med lönekartläggning som också är ett lagkrav. Får du hjälp med det genom det här paketet? Svaret är nej. Hur du gör lönekartläggningen hos er beror på ert lönesystem.

Och lönekartläggningen redovisar du i en separat plan ”Handlingsplan för jämställda löner”. Det här paketet omfattar endast din jämställdhetsplan. Däremot så får du i det här paketet veta hur du ska ta upp och hänvisa till din ”Handlingsplan för jämställda löner” i din jämställdhetsplan.

En komplett mall för din jämställdhetsplan.

Hur du slipper stressa över jämställdhetsplanen och få uppskattning istället

När du jobbar med ditt paket för en ny jämställdhetsplan på sju timmar så:

 • kan du nu ta fram en ny komplett jämställdhetsplan som uppfyller lagens krav och du har bara behövt lägga sju timmar av din arbetstid på det.
 • kan du ta hjälp av andra på ett enkelt sätt för att skriva planen.
 • får du en jämställdhetsplan som er arbetsplats lätt kan förverkliga och följa upp.
 • sparar du tid, resurser och pengar för din organisation.

Utan den här guiden riskerar ditt arbete med jämställdhetsplanen att ta betydligt längre tid och vara mycket mer arbetssamt. Det kan ta energi från dig, och du kan känna stress över uppgiften. Med det här paketet har du snart din jämställdhetsplan klar och du kan istället fokusera på dina andra viktiga uppgifter.

Dessutom när du inte använder den här guiden kan du känna dig ensam med att driva jämställdhetsfrågorna och att sammanställa planen. Med de här guiden får du hjälp från dina kollegor och de blir engagerade i frågan.

Utan den kunskap du får genom paketet kan din nya jämställdhetsplan kännas tunn eller uddlös och du undrar kanske om den egentligen kunde gjorts bättre. När du använder de mallar och exempel som du hittar i det här paketet så får du en jämställdhetsplan som din ledning blir imponerad av och dina medarbetare uppskattar.

Om du hade tagit hjälp av mig som konsult för att få ett sådant resultat så hade det kostat er runt 37.950 kr (vilket är snittkostnaden för de senaste uppdragen med jämställdhetsplaner). Genom att du får tillgång till materialet i det här paketet så kan du dra nytta av alla fördelarna utan att behöva lägga pengar på att betala konsultarvode och reseersättningar. Priset för paketet är 13.700 kr. Nu har du chans att få ditt paket till ett särrskilt introduktionspris. Det du betalar nu är endast 4.700 kr för hela paketet.

Dessutom, nästa gång det är dags för er att uppdatera er jämställdhetsplan, då kan du enkelt använda det här paketet igen. Utan att det kostar dig något extra.

Du får en BONUS

Ny! Bonusvideon ”Vad är en jämställdhetsplan och hur gör man?”

Förutom att du får det här speciella introduktionspriset så vill jag även ge dig en bonus.

Jag vill att du ska få ett bra arbete tillsammans med din arbetsgrupp. Att de ska kunna vara ett bra stöd för dig när ni tar fram er nya jämställdhetsplan. Det kan de vara om de har rätt kunskap.

Därför har jag gjort en VIDEO till dig: ”Vad är en jämställdhetsplan och hur gör man?”. En video där jag går igenom vad en jämställdhetsplan är och hur det går till när ni tar fram den.

Den kan du visa för din jämställdhetsgrupp när ni ska ta fram er nya jämställdhetsplan så att de får koll på vad som ska hända. Du kan också använda videon SJÄLV för att snabbt få koll på vad som krävs när det gäller jämställdhetsplanen.

Den här bonusen kallar jag ”Få koll”-bonusen och den har ett värde på 800 kr. Du får din bonus tillsammans med ditt paket.

Du köper utan risk

Nu har du chansen att testa ”Jämställdhetsplan på sju timmar” under 30 dagar utan kostnad. Det är först efter de fulla 30 dagarna som du kommer att få en faktura från mig. Om du känner att det här paketet inte lever upp till dina förväntningar skickar du ett e-mail till mig innan de 30 dagarna gått så kommer ingen kostnad att faktureras.

PREMIUM Paketet

”Ny jämställdhetsplan på sju timmar”

 

Klicka här nu för att beställa ditt paket för din nya jämställdhetsplan.

Alla priser exkl. moms.